ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

           

            ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ κυρού ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΩΡΙΣΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.

                                                       ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Φ.Ν.Θ.

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, διά του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού αυτής Μητροπολίτου Ξάνθης κ.Παντελεήμονος, εκφράζει τις οφειλόμενες θερμές ευχαριστίες προς :

            ▪τον ιερό Κλήρο και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα,

▪τις Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές,Αστυνομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας,

▪τά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως,

▪τους Πολιτιστικούς Συλλόγους,

▪το Παράρτημα Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

▪τα Επιμελητήρια και το Τ.Ε.Ι. Καβάλας,

▪τους Συλλόγους, Σωματεία και Οργανώσεις

για την πάνδημη συμμετοχή και την έκφραση αισθημάτων σεβασμού και αγάπης προς τον επί 43 χρόνια διαποιμάναντα την Ιερά Μητρόπολη Μητροπολίτην κυρόν Προκόπιον, κατά την Εξόδιο Ακολουθία, την εκφορά και την ταφή του σκηνώματός του.

Αντίδωρο του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στο μακαριστό Ιεράρχη, ο οποίος κόσμισε την Πόλη και την Μητρόπολη με Ναούς και Ιδρύματα, τα οποία φέρουν την σφραγίδα της ποιμαντικής του φροντίδας και της αγαπώσης τους πάντες καρδίας του.

Από την αιωνιότητα στην οποία βρίσκεται ζητά από όλους μας τις προσευχές και την ανάμνηση του ονοματός του, διότι κατά το λαϊκό λόγιο : «οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνούμε».

Η Ιερά Μητρόπολη συνεχίζει κανονικά την λειτουργία των Γραφείων της στην Πόλη της Καβάλας και την διακονία των αναγκών του Λαού της.   

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΔΗΜΙΑ ΙΕΡΕΩΣ

                                                                

               Η Ιερά Μητρόπολις, μετά βαθυτάτης θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Εφημερίου της Ενορίας του ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Θεολόγου Θάσου Αιδεσιμ. Δημητρίου Κυριακίδου.

ΛΗΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

                                                  

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 01 και 02 Ιουλίου 2017 το Διεθνές Χριστιανοπαιδαγωγικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου με θέμα: «Το Μάθημα των Θρησκευτικών και Θεολογία στην Ευρώπη του Σήμερα: Ιδιωτική Επιλογή ή Ζήτημα Παιδείας των Πολιτών». Η διοργάνωση του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», αποτέλεσε πρωτοβουλία και έμπνευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της τοπικής Εκκλησίας κ.κ. Προκοπίου.

Επικοινωνία:

 Γραμματεία:

 Μητροπόλεως 1, Καβάλα

 +2510,223141-2510,225187

 Fax: +52510,223283

 imphnth@otenet.gr

Τα Νέα μας