Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 

Πληροφορήθηκα εκ των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως και εκ της αρμοδίας επιτροπής την διοργάνωση του Συλλαλητηρίου στην πόλη μας, την Τρίτη 15-5-2018 στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας εναντίον της κατασκευής «Διοδίων» επάνω από την πόλη της Καβάλας. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου αποφασισμένων προ πολλού αδυνατώ να είμαι παρών, και κατά το συλλαλητήριο θα αποστείλω εκπροσώπους μου.

Πλην όμως δηλώνω υπεύθυνα τα παρακάτω :

Είμαι μαζύ με την κοινή λογική και την οιασδήποτε μορφής καλώς εννοουμένη αντίδραση μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της δημιουργίας σταθμού διοδίων ακριβώς επάνω από την πόλη της Καβάλας, στην περιοχή της Άσπρης Άμμου.

Η πόλη της Καβάλας δεν είναι μία πόλη μιζέριας και κατώτερης νοημοσύνης, πολύ δε περισσότερο οι κάτοικοί της που ζούνε ειρηνικά μέσα στο μεγάλο πολεοδομικό και αστικό συγκρότημα της, δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Σε όλες τις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης οι πολίτες και όλοι οι φορείς αγωνίζονται για να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, την υγιεία των πολιτών και την διασφάλιση της ασφαλείας εκ των τροχαίων ατυχημάτων. Δυστυχώς ο προτεινόμενος τόπος μέχρι τώρα για την τοποθέτηση των εν λόγω «Διοδίων» είναι εντελώς απαράδεκτος για τους λόγους που ανεφέραμε παραπάνω.

Σε καμμία μεγάλη αστική πόλη της Ευρώπης δεν υπάρχουν διόδια που να δημιουργούν τέτοια προβλήματα σε βάρος των πολιτών της. Ακριβώς επειδή οι νοήμονες άνθρωποι που ζουν εκεί σκέφτονται την υγιεία τους, το περιβάλλον τους, αλλά κυρίως και την αποφυγή των καυσαερίων και της οποιασδήποτε μεγαλύτερης κυκλοφοριακής συμφορήσεως, όπως επίσης και την ανάδειξη του τόπου τους και του τουρισμού προς όφελος των κατοίκων τους. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την τοποθέτηση των εν λόγω «Διοδίων» στην συγκεκριμένη περιοχή. Θεωρούμε ότι η ευλογημένη από τον Θεό πόλη μας είναι μια ιστορική, πολιτισμένη μεγαλούπολη της Μακεδονίας μας, με όλες τις σύγχρονες δομές για την εξέλιξή της προς το κοινό καλώς εννοούμενο συμφέρον όλων, και δεν της αξίζει μία τέτοια απαράδεκτη και υποτιμητική συμπεριφορά.

Εάν δεν ακουσθεί η φωνή όλων μας από τους ιθύνοντες για την αποτροπή της αποφάσεως αυτής και την μη πραγματοποίησή της στο συγκεκριμένο τόπο, αλλά σε άλλο σημείο πιο μακρυνό και πιο ασφαλές για όλους, τότε δυστυχώς σε αυτούς θα ανήκει και η μιζέρια και η εσωστρέφεια του μέλλοντος των παιδιών μας.

Εάν αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς αυτοί οι κάποιοι «φωστήρες» και μεγάλοι «εγκέφαλοι» και θέλουν να μας αγνοήσουν ας το πράξουν, και ας μη μας υπολογίσουν. Ας αναλάβουν όμως και την οποιαδήποτε ευθύνη, σε μια περίοδο μάλιστα που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τα πάνδεινα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Επικοινωνία:

 

Γραμματεία:

Μητροπολίτου Προκοπίου 1, Καβάλα

 +2510.223-141, +2510.225-187

 Fax: +2510.223-283

info@imfnth.org