Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

IMK hender

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ

Το πρωΐ της Κυριακής της Ορθοδοξίας (17-3-2019), τελέσθηκε στον καθεδρικό ιερό Ναό αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και πρό της απολύσεως εγένετο η λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την συνήθη τάξης της αγίας μας Εκκλησίας.

Ακολούθως σχηματίσθηκε πομπή για την μετάβαση διὰ των οδών Δαγκλή και Κων. Παλαιολόγου και με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου προς την οδό «Μητροπόλεως». Στο καθορισμένο σημείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος και η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα προέβησαν, μετά από σύντομη τελετή και σε κλίμα συγκίνησης, στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής της νέας οδού «Μητροπολίτου Προκοπίου».
Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε,ότι : «σήμερα αισθάνομαι ότι με συνοδεύει η ευχή του μακαριστού προκατόχου μου και για 43 χρόνια μητροπολίτη κυρού Προκοπίου, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή της παρουσίας μου στην Καβάλας είχα θέσει ως άμεση προτεραιότητά μου την απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τον μακαριστὸ Ιεράρχη κυρὸ Προκόπιο, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτὴν, παρ΄ ότι βρέθηκε κατά καιρούς μπροστά σε δυσκολίες. Δεν έβλαψε κανέναν, δεν κατηγόρησε κανέναν. Αντιθέτως, ελάχιστοι εκφράστηκαν κάπως αντίθετα εναντίον του. Παρ' όλα αυτά, η στιγμή αυτή αποτελεί για όλους μας κάτι το όμορφο και τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους θυμούνται οι επόμενοι». Από την πλευρά της η Δήμαρχος Καβάλας τόνισε, ότι «Μερικοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε θεωρώντας τον Προκόπιο πατέρα μας. Μάς τάραξε όλους η είδηση του χαμού του. Δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ μακαριστέ πατέρα μας».
Προκοπίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, υπερτίμου και εξάρχου Ανατολικής Μακεδονίας ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως    
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

 


Φώτο Κυριάκος Βουλγαρέλης

 

Επικοινωνία:

 

Γραμματεία:

Μητροπολίτου Προκοπίου 1, Καβάλα

 +2510.223-141, +2510.225-187

 Fax: +2510.223-283

info@imfnth.org