"ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ"

IMK hender  Μητροπολίτου Προκοπίου 1 - 654 03 Καβάλα. 2510-223.141, 2510-223.283.-

Ἐν Καβάλᾳ τῇ 3-4-2019.-

 

«ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ»

Με την θαυμασία οργάνωση και την συγκροτημένη παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα από την τοπική μας Εκκλησία το ωραιότατο αφηγηματικό και μουσικό δρώμενο «ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ».

Ο ιερός καθεδρικός Ναός μας του αγίου Αποστόλου Παύλου της Καβάλας αγκάλιασε μαζύ με την θερμή συμμετοχή του ιερού κλή­ρου και του ευσεβούς λαού μας όπως και με την παρουσία των εκ­προσώπων των αρχών και του καλλιτεχνικού χώρου του τόπου μας, τον Ελληνικό Βυ­ζαν­τινό Χορό «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ» και την παραδο­σια­­κή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτά­του πρωτοψάλτου του ιερού Προσκυνήματος του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης κ. Γρηγορίου Παπα­εμ­μα­νουήλ.
Η διάσημη ηθοποιός και μοναδική μουσική ερμηνεύτρια κ. Με­λίνα Μποτέλη μαζύ με το άρτια συγκροτημένο μουσικό σύνολο των χο­ρωδών παρουσίασαν με ενθουσιασμό και ευλάβεια, αλλά και με συγ­­κι­νητικό αφηγηματικό και ερμηνευτικό τρόπο επίκαιρα βιβλικά κεί­­με­να και εψαλαν βυζαντινούς ύμνους της περιόδου της Μ. Τεσσα­ρα­κοστής, της Μ. Εβδομάδος και της Κυριακής του Πάσχα.
Με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, Μη­τρο­­πολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και την παρουσία όλων, η εκδήλωση αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας στέφθη­κε από επιτυχία και μας μετέφερε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των αγίων ημερών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως    
Φιλίππων, Νεαπό­λεως & Θάσου

 

 

Επικοινωνία:

 

Γραμματεία:

Μητροπολίτου Προκοπίου 1, Καβάλα

 +2510.223-141, +2510.225-187

 Fax: +2510.223-283

info@imfnth.org

Τα Νέα μας