ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - Ο αληθινός Χριστιανός

jesus 610x399

 

Ο αληθινός Χριστιανός

Ιστορική σημασία για τη ζωή του κόσμου και της Εκκλησίας έχουν οι στίχοι του Αποστολικού αναγνώσματος της Κυριακής που διασώζουν οι Πράξεις των Αποστόλων. Μετά την μαρτυρική τελείωση του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου τα μέλη της πρώτης  Εκκλησίας διασκορπίσθηκαν πέρα από τα όρια των Ιεροσολύμων. Ήταν μάλιστα τόσο εντυπωσιακό το «άνοιγμα» αυτό της Εκκλησίας του Χριστού στους γύρω λαούς, ώστε, όταν ο Απόστολος Βαρνάβας  επισκέφθηκε την Αντιόχεια αναζητώντας τον Απόστολο Παύλο, βίωσε από κοντά την μεγαλειώδη εμπειρία της αυξήσεως του αριθμού των Χριστιανών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

kyriakh.myroforwn S.Drekou aenai.epAnastasi1

 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 Στο αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής των Μυροφόρων διαβάζουμε για ένα πρόβλημα που είχε πα­ρατη­ρηθεί στην νε­οσύστατη Εκ­κλη­σία σχετικά με την καθημερινή διακονία των χη­ρών και των ορφανών. Α­πό την δια­πρα­γμάτευση του θέματος με έκπληξη διαπιστώ­νου­με την ει­λικρίνεια με την οποία περι­γρά­φει ο ευαγγελιστής Λουκάς το πρόβλημα, αλ­λά και την άμεση λύση που δόθηκε από την Εκκλησία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - Ο λαός στήριγμα της Εκκλησίας

EKKLHSIAS KERIA 988 

"Ο λαός στήριγμα της Εκκλησίας"

Από τις Πράξεις των Αποστόλων προέρχεται το Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής. Ο συγγραφέας των Πράξεων, Απόστολος Λουκάς, αναφέρεται στην δράση των Αγίων Αποστόλων μετά την Ανάσταση του Χριστού. Οι Μαθητές, ενδυναμωμένοι, πλέον, από την βεβαιότητα της Αναστάσεως, διέδιδαν το Ευαγγέλιο, δοκιμάζοντας, αφενός μεν την αγάπη και αποδοχή του απλού λαού, αφετέρου δε την εχθρότητα και το μίσος των αμετανόητων θρησκευτικών ηγετών της εποχής τους.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - Η ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΧΑΡΑ

vagia

Η ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΧΑΡΑ

Η Κυριακή των Βαΐων αποτελεί ένα σταθμό χαράς και πανηγύρεως ανάμεσα στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην πένθιμη Μεγάλη Εβδομάδα των αγίων Παθών του Κυρίου μας. Την ημέρα αυτή κυριαρχεί ο τόνος της νίκης, καθώς η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα προμηνύει την λαμπροφόρο Ανάστασή Του και την μεγαλειώδη είσοδό Του με την Ανάληψή Του στην άνω Ιερουσαλήμ, την Βασιλεία των Ουρανών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - "Η αρετή της υπομονής"

i areti tis ypomonis

Η αρετή της υπομονής

Μια από τις μεγαλύτερες αρετές που πρέπει να αγωνίζεται να αποκτήσει ο άνθρωπος είναι η αρετή της ευλογημένης υπομονής. Στο αποστολικό ανάγνωσμα της Τέταρτης Κυριακής των Νηστειών, ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους εξ εβραίων χριστιανούς, τούς προτρέπει να μην είναι αμελείς και οκνηροί, αλλά να γίνουν μιμητές εκείνων που με πίστη και υπομονή γίνονται κληρονόμοι των υποσχέσεων, των αγαθών δηλαδή που τούς έχει υποσχεθεί ο Θεός. Και για να τεκμηριώσει την άποψη του αναφέρει το παράδειγμα του γενάρχη και μεγάλου Πατριάρχη Αβραάμ.

Επικοινωνία:

 

Γραμματεία:

Μητροπολίτου Προκοπίου 1, Καβάλα

 +2510.223-141, +2510.225-187

 Fax: +2510.223-283

info@imfnth.org

Τα Νέα μας